GIMP Suomi Peltzin galleria
Opi GIMP, osa 7: Kielen vaihto - päivitetty 28.11.12

Gimpin kielen vaihtaminen

Gimpin aiemmista versioista puuttui käyttöliittymän piiriin sisällytetty mahdollisuus vaihtaa sen kieli. Gimpin pyrkimyksenä oli käynnistyä järjestelmän kielellä, mutta ilmeisesti se joskus epäonnistui, ja asian korjaaminen oli vaikeaa. Siksi alunperin lisäsin tämän osan. Nyt Gimp 2.8:n julkaisun jälkeen korvasin vanhan sisällön seuraavalla:

Gimp 2.8:ssa kielen voi vaihtaa ohjelman omista asetuksista!

Kielen valinta Gimp 2.8:ssa.

< Gimp 2.8

Opiskelen tietotekniikkaa yliopistossa, ja ohjelmistokursseilla on käsitelty jonkin verran muutosvastarintaa. Sellaista on ollut havaittavissa myös Gimp 2.8:a kohtaan, ja vaikken ole vielä kuullut pätevää syytä olla päivittämättä, ajattelin olla kiltti ja pitää vanhan ohjeistuksen esillä.

Vastapalvelukseksi voit tulla Gimp Suomeen kertomaan, mikset suostu käyttämään 2.8:a ja ehkä löydämme ratkaisun siihen ongelmaan. Uusi versio kuitenkin toi kohtalaisen paljon uusia, hyviä ominaisuuksia, joita olisi sääli olla käyttämättä.

Pitemmittä puheitta, WANHOJEN Gimp -versioiden kielen vaihto:

"Mistä voin ladata gimpin suomen kielisenä?"

Vastaus: Et voi ladata Gimpiä mistään ILMAN suomen kieltä. Käännösten osalta Gimpistä on ladattavissa vain ja ainoastaan yksi versio, jonka mukana tulee kaikki käännökset. Asennusvaiheessa voit päättää, asennatko käännökset vai käytätkö Gimpiä oletuskielellä (eli englanniksi). Tässä on ensimmäinen seikka, joka sinun on huomioitava. Tarkista siis, että asennuksen yhteydessä määritit käännökset asennettaviksi.

Tarkista, että asennat Translations -komponentin.

"Asensin käännökset ihan varmasti, mutta ei silti aukea suomeksi. Apua?"

Gimp katsoo automaattisesti, mikä kieli/sijainti on määritetty käyttöjärjestelmäsi lokaaliksi. Jos se on ruotsi, Gimp aukeaa ruotsiksi. Jos se on ruotsi(Suomi), Gimp aukeaa ruotsiksi. Jos se on suomi(Suomi), Gimp aukeaa suomeksi. Tässä toinen huomioitava seikka. Tarkista siis, että käyttöjärjestelmäsi lokaali on puhdas Suomi.
Mene siis Ohjauspaneeliin ja sieltä Alue- ja kieliasetukset.

Tarkista, että tietokoneesi tietää sinun asuvan Suomessa. Käy myös läpi kaikki muutkin kieli- ja lokaaliasetukset tästä ikkunasta.

"Haluan ehdottomasti käyttää konetta brassiportugaliksi, mutta silti Gimpiä suomeksi." tai "Ei auta tuokaan, olen ihan varmasti säätänyt lokaalin oikein."

Sitten sinun on luotava järjestelmääsi uusi ympäristömuuttuja, jolla määrität sitä hyödyntävien ohjelmien kielen. Mene Ohjauspaneeliin, sieltä Järjestelmä ja sieltä Järjestelmän lisäasetukset.

Tarkista, että olet oikealla välilehdellä. Klikkaa Ympäristömuuttujat.

Kohdasta Uusi... voit luoda uuden ympäristömuuttujan. Syötä aukeavaan ikkunaan arvot kuten kuvassa.

Sitten hyväksy säätösi klikkaamalla OK kaikkiin kolmeen ikkunaan, jotka olet prosessin aikana avannut. Käynnistä sen jälkeen GIMP uudelleen. Jos se ei nyt ole suomeksi, mahtini ei ole ollut riittävä. En osaa enempää avittaa.

Kommentointi on poistettu käytöstä.

Sivua tutkineet pohtivat:

Tapsa [31.7.-14, 13:31]:vaihda kieli suomeksi

dumb(o) [3.4.-14, 12:10]:Mitä jos ei oo asentanu käännöksiä? Miten ne saa jälkikäteen?

Peltzi [20.10.-13, 17:44]:Luet loput oppaasta.

Kata [20.10.-13, 14:05]:Katsoin ohjauspaneelista tuon nykyinen muoto-jutun ja siinä oli Finland, mutta silti koneeni on Englanniksi + gimp aukeaa myös englanniksi, mitä teen?

Peltzi [9.9.-12, 13:16]:Kaivoin vanhan tekstin esille. Kiinnostaisi kuitenkin saada pätevä syy olla käyttämättä uusinta versiota.

Annika [9.9.-12, 13:04]:pystyykö Gimp 2.6 vaihtamaan kielen suomeksi?

Krisse [2.9.-12, 18:33]:en itsekkään tiedä :DD ehkä olisi viisasta päivittää se..

Peltzi [1.9.-12, 17:36]:Gimp 2.0 on vanhempi kuin oma historiani ko. ohjelman parissa, joten en voi sanoa varmaksi, mutta todennäköisesti pystyy. Herää kuitenkin kysymys: Miksi käytät 8 vuotta vanhaa versiota Gimpistä?

Krisse [1.9.-12, 17:27]:pystyykö Gimp 2.0 versiossa vaihtaa kielen suomeksi?

Inkivääri [4.5.-12, 10:30]:Mistä minä tuon Setup ruudun löydän?

Hanna K [27.4.-12, 11:01]:kiitos kiitos kiitos. vahingossa löysin sivun ja olen ikionnellinen! :)

otso [23.4.-12, 15:52]:Kiitos suuresti neuvoista, nyt toimii suomeksikin!

juha [22.4.-12, 13:29]:. . . . . . . . . .

10

pistettä

Peltzi [11.4.-12, 12:18]:Gimp 2.8 on edennyt julkaisukandidaattivaiheeseen, ja kielen valinta on nyt sisällytetty sen omiin asetuksiin.

jorge [9.4.-12, 17:31]:kiitos!!! tuon "ympäristömuutujan" kautta tälläinen reilu viiskymppinen "teini" onnistui kielen muuttamisessa. Teette kundit hienoa duunia. KIITOS!

Sipsi [9.4.-12, 16:36]:Kiitos auttoi paljon :)

tomppe [25.3.-12, 11:33]:Kiitos! Vasta tekemällä tuon jutun uusiympäristömuuttuja, Gimp kääntyi suomeksi. Kaikki muut asetukset oli jo kohdillaan, mutta Gimp enkuksi. (Win7)

Marita [26.2.-12, 5:59]:Kiitos käännösohjeesta onnistuin!

uiknn [24.2.-12, 14:12]:latasin ohjelman gimp, joka tuli englannin kielellä. kielivaihtoehtoa ei kysytty missään eikä `select components`ikkunaa myöskään latauksen aikana. gimp-versioita on paljon ja valitsin sen jonka useammat muutkin. käyttöjärjestelmä on windows 7.

nitrogimp [23.2.-12, 12:07]:todella paljon kiitoksia.
ekan koneen kanssa ei ollut ongelmia mutta kun osti toisen ni alko tökkimään

64 kommenttia saapunut, sivulla näytetään vain 20 uusinta. Katso kaikki.